20 October 2010

. : " I'm 16 and I'm Married "


pada korang la kan..
pelik x tajuk post nie?
maybe x pelik la kan
kalau kita skang ada kat zaman tok moyang kita
zaman dulu..
umur 12 tahun pun da dikawenkan
 nie zaman moden..
ada ke budak2 nak kawen umur camtu?
 kalau aku la kan..
if aku cakap ngan parents aku nak kawen skang jugak
 dapat penampar free kut..? ihihi..

tapi aku cukup respect dengan mereka nie :






eceh, puan oke!
mereka berdua nie baru 16 tahun
percaya x? 
kalau dengan aku..
kira pangkat adik la diorang nie
dalam usia yg macam nie
dah pun jadi anak, pelajar, isteri dan bakal ibu
sape yg rasa nak tau pasal diorang nie..
bole la klik link blog mereka kat atas nie yea!

tibe2 teringat plak kata2 Encik Boyfie :

" ala, pempuan memang suka kawen awal. "

mula2 cam nak marah aje bila dia cakap camtu
apsal pulak pempuan je??

MySpace

tapi nasib baik la dia gurau je kann..
dia cakap lagi :

" tau x kenape? sebab jodoh diorang da sampai :) "

haa.. yela, bila plak turn kita kan? haha!

ada baiknya nikah awal nie..
at least kat luar tu kurang la kes fitnah + buang baby
kesian la kan kalau baby yg comel tu dibuang?

kalau aku la kan..
memang x ready lagi la nak tanggung responsibility tu semua
tapi jodoh pertemuan semua tu kan kat tangan Tuhan
mama aku pun selalu tanya,
yg mana satu lelaki kesayangan aku sekarang?
ehe! sabar la dulu ma..
jodoh tu ada :)

tapi kadang2 aku tengok manusia nie..
memang ramai yg tamak
selalu nak sesuatu yg bukan hak dia
sebab tu ada istilah 'curang' kat dalam dunia nie..


buat Puan Ema dan Puan Ifa :

selamat menjalani hidup baru bersama suami terchenta..
be a good wife and loving mother oke!

MySpace



8 comments:

♥ifa tasya♥ said...

Salam , sis .
terima kasih ye kerana buat entri tentang ifa .
ifa hargai sangat . (^_^)

NURUL NAZIRA said...

my pleasure syg :)

Solihin Zubir said...

baru 16 tahun dh kawen? biar betik...
sporting btol parent diorg.. huhu..

NURUL NAZIRA said...

haha.. tapi kalau zaman dulu x pelik laa..
benda baik kan

Pejuang Kesenian Extreme said...

Tak pecaya lagi...----->(#_#)

JelinaJoli said...

oh! tak mampu kawen awal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





sebab nak tunggu 121212. hahahha

ema❤hafis said...

kami pun.. amin atas doanye..
dan thanks..", :)

NURUL NAZIRA said...

sama2 ema :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...