15 March 2011

. : Kalaulah Binatang Ada Facebook . .



Kalau binatang ada Facebook , agak-agak macam nie kot update binatang tersebut kat STATUS yang macam korang selalu post tu ?







CICAK : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih .



NYAMUK : Baru habis ronda rumah Ajoi.. kenyang . Burp ! Alhamdulillah .



AEDES : Baru jer selamat bagi injekan maut , yeah!!



AYAM : Tidak !! Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembelih !!! 



CICAK : Isteriku tersepit pintu .



KUCING BETINA : Anak I yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya . I bingung nak jawab apa . I sendiri lupa bapaknya siapa .



AYAM : Kawan-kawan.. kalu esok guwe tak update.. bererti guwe udah di goreng.. I luv u all.. jangan lupa buat kenduri arwah untuk I yaa !



NYAMUK : Siot , sekali drug addict gua hantam daa . Gua positif HIV AIDS.. uwaaa !!



CICAK : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap.. baru beli videocam baru .



KUCING : Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb !! 



TIKUS : Operasi malam ni.. selongkar kitchen cabinet.. sape nak ikot ?



KATAK : Malam ni nk wat konsert la.. dah lama tak hujan ni.. hangat oii..



ULAR : Rasa macam nk makan lauk telo la malam ni.. mana nk cari erk ?



ANJING : Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam . Nak tido pun tak senang . Hanjeng punya orang.



KUDA : Patah kaki . Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar , sekarang rehat kat kandang .



KURA-KURA : Aku sakit hati bila bini aku berjalan . Lembab mcm siput babi .




SIPUT BABI : Aku sakit hati bila bini aku bergerak . Lembab mcm kura-kura .



GAGAK : Tadi jumpa ayam KFC . Jangan jeles !



BURUNG KAKAK TUA : Penat betul nk ubah stigma masyarakat . Walaupun aku Burung Kakak Tua , tapi aku burung Jantan !!



BABI HUTAN : Susah betul nak cari makanan halal sekarang ni .



KERA : Semalam GF aku bagi bunga . Sedap jugak kunyah .



TIKUS : Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9 . Meh la join sekali .



LALAT : Asyik hurung bangkai je . Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus .



SOTONG : Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut .



KUCING : Petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala-ala pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan Kak Lela Majnun..



LIPAS : Merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkan . Gerun tengok member aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak . Eee.. seram nyeee !!



ITIK SERATI : Hahahaha ! Lawak-lawak ! Ayam serama tu ade hati jalan tersengguk-sengguk.. nak tiru aku ler tu.. LOL !!



IKAN LAGA : Boring sey , duduk sorang-sorang dalam tanki ni .



IKAN PARANG : Kurang asam punya manusia , letak gambar aku kat depan bekas keropok..



IKAN JERUNG : Kenapa tak ada sorang pun nak add/approve aku :-(



IKAN SEPAT : Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam . Al Fatihah .



IKAN BILIS : Wah ramainya kawan kita . Tahniah Remy , ko kawan aku yang ke 5000 .



IKAN AROWANA : Cantik tak sisik I ? Cantik kan ?



IKAN MAS KOKI : Macam mana nak kurus nie ?








5 comments:

maera said...

hahahahahah..sengal dowh..
untunglah binatang klu ade fb

NURUL NAZIRA said...

haha . status diowang ngancam..
kalah laa kite temahh oii !

Adha said...

kesian ikan jerung tu..meh bagi sini facebook url dy bole aq add haha..

Solihin Zubir said...

ahahahaha.. comel dan sengal...
terbayang2 natang2 tu ngadap lappy.. haha.. lawak!

wany said...

haha lawak je.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...